Vragen Tesla verzekering

Kan ik mijn Tesla verzekeren zonder volgsysteem?

Ja, de Tesla model 3 kunt u bij Turien verzekeren zonder de eis dat deze een volgsysteem moet hebben, hieronder leest u hoe dit zit.

De Tesla S en X worden standaard geleverd met een eigen beveiligingssysteem. Dit systeem is echter niet gekoppeld aan een alarmcentrale (PAC-meldkamer). Mede hierdoor dient de Tesla aanvullend beveiligd te worden. Omdat een Tesla volledig elektrisch aangestuurd wordt, is het niet mogelijk om een – al dan niet SCM gecertificeerd – voertuigvolgsysteem te installeren. In plaats daarvan kan wel een terugvindsysteem in de vorm van een peilzender worden geïnstalleerd.
De Tesla model 3 is hierop een uitzondering mits deze is uitgerust met een security package. Een peilzender is dan niet verplicht. Dit betreft de Tesla verzekering van Turien & Co.

Naast de Tesla verzekering van Turien, is er ook een voordelig alternatief voor de Tesla model 3. Dit is de Tesla verzekering van Unigarant. Bij deze verzekering is wel een peilzender nodig. We bekijken samen met u of het premievoordeel opweegt tegen de verplichting van de peilzender.

De acceptatie eisen voor deze Tesla verzekering van Unigarant zijn:
– De bestuurder heeft minimaal 6 schadevrije jaren opgebouwd;
– De aanschafwaarde is niet hoger dan € 75.000,-

Kan ik mijn Tesla zakelijk verzekeren?

Ja, het is mogelijk om de Tesla te verzekeren op naam van uw bedrijf. De Tesla kan in- of exclusief BTW verzekerd worden, dit is afhankelijk of uw bedrijf BTW kan verrekenen. Zakelijk gebruik is deels toegestaan zoals het rijden naar klanten of afspraken. Rijles, verhuur, koeriersdienst of betaald vervoer is niet verzekerd.

Wat kost een Tesla Verzekering?

De premie voor een Tesla verzekering is mede afhankelijk van: schadevrije jaren, de waarde van de Tesla en het motorvermogen. U kunt hier een offerteverzoek invullen. U ontvangt  dan snel een offerte in uw mailbox. Deze offerte is vrijblijvend en is ook handig om aan te vragen als u de premie wilt vergelijken met uw huidige Tesla polis.

Wat is het eigen risico?

Het eigen risico is het bedrag wat u zelf betaalt bij schade, anders dan WA schade. Dit eigen risico geld ook bijvoorbeeld voor het vervangen van een ruit. Het eigen risico van de Tesla verzekering van Turien bedraagt € 500,- ook als u naar een aangesloten reparateur gaat. Bij de voordeligere Tesla verzekering van Unigarant bedraagt het eigen risico € 350,-. Als u naar een aangesloten reparateur van Unigarant gaat dan heeft u geen eigen risico bij schade en is er een eigen risico van € 75,- bij het vervangen van een ruit.

Hoeveel krijg ik vergoed mocht mijn Tesla total loss raken?

Als het een nieuwe Tesla betreft, heeft u de keuze bij de Teslaverzekering van Turien voor een nieuwwaarderegeling van 2 of 3 jaar. Wanneer uw Tesla total-loss wordt verklaard binnen die 2 of 3 jaar na de aanschafdatum krijgt u de nieuwprijs vergoed. Als u de Tesla 2e hands heeft gekocht kunt u bij Turien kiezen voor een aanschafwaarderegeling van 2 of 3 jaar.

Bij de Tesla verzekering van Unigarant is er geen mogelijkheid tot een nieuwwaarde regeling en wordt er uitgekeerd op basis van de dagwaarde die dan door een expert wordt vastgesteld. Bij Unigarant kunt u kiezen voor een aanschafwaarderegeling wanneer de aanschafwaarde lager is dan € 50.000,-

Hoe kun je schade aan de Tesla snel oplossen?

Als u schade heeft aan uw kostbare auto dan wilt u dit zo snel mogelijk opgelost hebben. Klik hier voor het stappenplan schade Tesla. Op deze manier kan schade aan uw Tesla snel en goed worden afgewikkeld.

 

de Teslaverzekering Vragen Tesla verzekering