Vragen Tesla verzekering

Kan ik mijn Tesla verzekeren zonder volgsysteem?

Ja, de Tesla model 3 kunt u bij Turien verzekeren zonder de eis dat deze een volgsysteem moet hebben, hieronder leest u hoe dit zit.

De Tesla wordt standaard geleverd met een eigen beveiligingssysteem. Het alarmsysteem van de Tesla is niet gekoppeld aan een alarmcentrale (PAC-meldkamer). Sommige verzekeraars eisen dat een Tesla aanvullend beveiligd moet worden. Omdat een Tesla volledig elektrisch aangestuurd wordt, is het niet mogelijk om een – al dan niet SCM gecertificeerd – voertuigvolgsysteem te installeren. In plaats daarvan kan wel een terugvindsysteem in de vorm van een peilzender worden geïnstalleerd.
De Tesla model 3 is uitgerust met een security package. Een peilzender is dan in de meeste gevallen niet nodig.

Naast de Tesla verzekering van Turien, is er een budget variant voor de Tesla verzekering. Dit is de Tesla verzekering Unigarant. Bij deze verzekering is soms wel een peilzender nodig. Indien u een peilzender nodig hebt wordt u vóór het afsluiten van de verzekering geïnformeerd.

Wanneer is de budget variant een goede optie?
– De bestuurder heeft minimaal 6 schadevrije jaren opgebouwd;
– De aanschafwaarde is niet hoger dan € 75.000,-

Kan ik mijn Tesla zakelijk verzekeren?

Ja, het is mogelijk om de Tesla te verzekeren op naam van uw bedrijf. De Tesla kan in- of exclusief BTW verzekerd worden, dit is afhankelijk of uw bedrijf BTW kan verrekenen. Zakelijk gebruik is deels toegestaan zoals het rijden naar klanten of afspraken. Rijles, verhuur, koeriersdienst of betaald vervoer is niet verzekerd.

Wat kost een Tesla Verzekering?

De premie voor een Tesla verzekering is mede afhankelijk van: schadevrije jaren, de waarde van de Tesla en het motorvermogen. U kunt hier een offerteverzoek invullen. U ontvangt snel een offerte in uw mailbox. Deze vrijblijvende offerte is ook handig om de premie te vergelijken met uw huidige Tesla polis.

Wat is het eigen risico?

Het eigen risico is het bedrag wat u zelf betaalt bij schade, anders dan WA schade. Dit eigen risico geldt ook bijvoorbeeld voor het vervangen van een ruit. Het eigen risico van de Tesla verzekering van Turien bedraagt € 500,- ook als u naar een aangesloten reparateur gaat. Bij de voordeligere Tesla verzekering van Unigarant bedraagt het eigen risico € 350,-. Als u naar een aangesloten reparateur van Unigarant gaat dan heeft u geen eigen risico bij schade en is er een eigen risico van € 75,- bij het vervangen van een ruit.

Hoeveel krijg ik vergoed mocht mijn Tesla total loss raken?

Als het een nieuwe Tesla betreft, heeft u de keuze bij de Teslaverzekering van Turien voor een nieuwwaarde regeling van 3 of 5 jaar. Mocht ooit uw Tesla total-loss wordt verklaard binnen die 3 of max 5 jaar na de aanschafdatum krijgt u de nieuwprijs vergoed. Als u de Tesla 2e hands heeft gekocht kunt u ook kiezen voor een aanschafwaarderegeling.

Bij de Tesla verzekering van Unigarant is er geen mogelijkheid tot een nieuwwaarde regeling en wordt er uitgekeerd op basis van de dagwaarde die dan door een expert wordt vastgesteld. Bij Unigarant kunt u kiezen voor een aanschafwaarderegeling wanneer de aanschafwaarde lager is dan € 50.000,-

Hoe kun je schade aan de Tesla snel oplossen?

Als u schade heeft dan wilt u dit zo snel mogelijk opgelost hebben. Klik hier: Stappenplan schade Tesla. Schade aan uw Tesla moet snel en goed worden afgewikkeld, zodat u weer lekker door kan.

de Teslaverzekering Vragen Tesla verzekering