Vragen Tesla verzekering

Kan ik mijn Tesla verzekeren zonder volgsysteem?

Ja, de Tesla model 3 kunt u bij ons verzekeren zonder de eis dat deze een volgsysteem moet hebben, hieronder leest u hoe dit zit.

De Tesla wordt standaard geleverd met een eigen beveiligingssysteem. Het alarmsysteem van de Tesla is niet gekoppeld aan een alarmcentrale (PAC-meldkamer). Sommige verzekeraars eisen dat een Tesla aanvullend beveiligd moet worden. Omdat een Tesla volledig elektrisch aangestuurd wordt, is het niet mogelijk om een – al dan niet SCM gecertificeerd – voertuigvolgsysteem te installeren. In plaats daarvan kan wel een terugvindsysteem in de vorm van een peilzender worden geïnstalleerd.
De Tesla model 3 is uitgerust met een security package. Een peilzender is dan in de meeste gevallen niet nodig.

Naast deze Tesla verzekering (verzekeraar Turien & Co), zijn er meer verzekeraars die uw Tesla kunnen verzekeren. Dit is bijvoorbeeld de Tesla verzekering van Unigarant. Mocht er wel een peilzender verplicht worden gesteld door een verzekeraar dan wordt u vóór het afsluiten van de verzekering door ons geïnformeerd. U komt dus niet achteraf voor verrassingen te staan.

Wat is de bijtellingsbeschermer?

Als zakelijke rijder worden de bijtellingspercentages de komende jaren geleidelijk verhoogd. Om ervoor te zorgen dat je hier geen nadeel van ondervindt, is er de bijtellingsbeschermer. Deze dekking biedt een vergoeding voor het verschil in bijtelling als je auto total loss is of gestolen wordt. Bijvoorbeeld: stel dat je Tesla een bijtelling heeft van 8%, maar nadat je door aanzienlijke schade een nieuwe auto moet aanschaffen, blijkt deze een hogere bijtelling te hebben, bijvoorbeeld 16%. Het verschil in netto bijtelling tussen de oude en nieuwe auto wordt vergoed door de verzekeraar.

Wanneer is een goedkope Tesla verzekering een goede optie?

U kunt ervoor kiezen de goedkopere Teslaverzekering af te sluiten als:
– De bestuurder minimaal 6 schadevrije jaren heeft opgebouwd;
– De aanschafwaarde niet hoger is dan € 75.000,-

Kan ik mijn Tesla zakelijk verzekeren?

Ja, het is mogelijk om de Tesla te verzekeren op naam van uw bedrijf. De Tesla kan in- of exclusief BTW verzekerd worden, dit is afhankelijk of uw bedrijf BTW kan verrekenen. Zakelijk gebruik is deels toegestaan zoals het rijden naar klanten of afspraken. Rijles, verhuur, koeriersdienst of betaald vervoer is niet verzekerd.

Wat kost een Tesla Verzekering?

De premie voor een Tesla verzekering is mede afhankelijk van: schadevrije jaren, de waarde van de Tesla en het motorvermogen. U kunt hier een offerteformulier invullen en ontvangt vervolgens van ons een offerte op maat. Deze offerte is vrijblijvend en is ook handig om aan te vragen als u deze premie wilt vergelijken met uw huidige Tesla polis.

Wat is het eigen risico?

Het eigen risico is het bedrag wat u zelf betaalt bij schade aan de eigen auto. Bij WA schade is er geen eigen risico. Dit eigen risico geldt ook bij het vervangen van een ruit. Het eigen risico van de Tesla verzekering van Turien bedraagt € 500,- ook als u naar een aangesloten reparateur gaat. Bij de voordeligere Tesla verzekering van Unigarant bedraagt het eigen risico € 350,-. Als u naar een aangesloten reparateur van Unigarant gaat dan heeft u geen eigen risico bij schade en is er een eigen risico van € 75,- bij het vervangen van een ruit.

Hoeveel krijg ik uitgekeerd als de Tesla total loss raakt?

Als het een nieuwe Tesla betreft, heeft u de keuze bij de Teslaverzekering van Turien voor een nieuwwaarde regeling van 3 of 5 jaar. Mocht ooit uw Tesla total-loss worden verklaard binnen de termijn (3 of max 5 jaar na de aanschafdatum) dan krijgt u de nieuwprijs vergoed. Als u de Tesla 2e hands heeft gekocht kunt u kiezen voor een aanschafwaarderegeling.

Bij de Tesla verzekering van Unigarant is er geen mogelijkheid tot een nieuwwaarde regeling en wordt er uitgekeerd op basis van de dagwaarde die dan door een expert wordt vastgesteld. Bij Unigarant kunt u kiezen voor een aanschafwaarderegeling wanneer de aanschafwaarde lager is dan € 50.000,-

Hoe kan ik schade snel oplossen?

Als u schade heeft aan uw kostbare auto dan is snelheid van schade afwikkeling belangrijk. Wellicht kan het stappenplan schade hierbij helpen. Als we wat voor u kunnen betekenen, dan horen wij het graag.

Toch nog een vraag?

Heeft u een vraag over het verzekeren van uw Tesla? Bij deTeslaVerzekering.nl staan wij klaar om te helpen. Ons team van experts is gespecialiseerd in Tesla verzekeringen en beantwoordt graag al uw vragen. Of het nu gaat om dekking, premies, voorwaarden of andere zaken, wij staan voor u klaar. Neem gerust contact met ons op en wij zorgen voor een duidelijk en vriendelijk antwoord op uw vragen. Uw tevredenheid is onze prioriteit.

de Teslaverzekering Vragen Tesla verzekering