Tesla Model Y

 Tesla Model Y verzekeren

Vanaf heden is het mogelijk om voor de Model Y een offerte aan te vragen. Heb jij een Tesla Y gekocht of besteld, vraag een offerte bij ons aan voor het verzekeren van de Tesla Model Y .

Deze Tesla Model Y verzekering heeft een fiscale bijtellingsbeschermer en je kunt optioneel een no-claim beschermer kiezen. Standaard heeft deze verzekering voor nieuwe Tesla’s, 3 jaar nieuwwaarde regeling die je kunt uitbreiden naar 5 jaar. Pechhulp Nederland is meeverzekerd. Problemen met laden of actieradius vallen dus gewoon onder de dekking.

Premie Tesla Y verzekering

De premie voor de Tesla Y is o.a. afhankelijk van geboorte jaar, postcode, aantal kilometers per jaar en de waarde van de auto. Vraag een prijs opgave aan:

Naast de andere drie Modellen Tesla: de Model S (2012), Model X (2015) en Model 3 (2018) is de line-up SEXY nu compleet met de Model Y.

SEXY

De Model Y lijkt het meeste op de Tesla Model 3, de Y heeft een hoger carrosserie en dus een hogere instap. De kofferbak is ruimer maar het interieur is nagenoeg het zelfde als de Model 3. Het eerste model van de Y is de Long Range. Deze auto heeft vierwielaandrijving, topsnelheid zit op 217 km per uur en de maximale range is 505 km. De prijs is vanaf € 65.000 euro. Deze Long Range zal worden opgevolgd door de Model Y Performance. Pas vanaf 2022 komen er goedkopere modellen van de Y op de Nederlandse markt.
Model Y mini
Er is al een Model Y te koop voor € 100,-. Deze mini Tesla is voor bestuurders tot 4 jaar oud.

 

De verwachting is dat de Model Y beter zal verkopen dan alle voorgaande modellen bij elkaar. In Nederland zal dit waarschijnlijk tegen gaan vallen. Dit komt met name door de fiscale regels voor de bijtelling. In 2021 is de bijtelling omhoog gegaan naar 12 procent van de cataloguswaarde, tot € 40.000,-. Voor het deel dat boven de € 40.000,- komt betaal je maar liefst 22 procent. De bijtelling zal de komende jaren hoger worden.

In Berlijn wordt op dit moment een fabriek gebouwd waar eind 2021 de eerste Model Y van de band rolt. De verwachting is dat er per jaar maar liefst 500.000 Tesla’s worden geproduceerd in Duitsland. de Model Y wordt een zware concurrent van de Audi E-Tron en Mercedes EQC. Deze twee Duitse auto’s zitten qua prijsstelling een stuk hoger dan de Tesla Y.

Tesla Model Y verzekering

Vraag een offerte voor het verzekeren van de Model Y:

Voorwaarden Tesla Y

de Teslaverzekering Tesla Model Y