Tesla Model Y

De eerste Tesla Model Y is geregistreerd in Nederland

De Model Y is goedgekeurd door de RDW. Dit betekent niet dat je de Tesla Model Y binnenkort al tegenkomt op de Nederlandse wegen. De levering zal pas vanaf begin 2021 beginnen. Tot op heden levert Tesla drie auto’s: de Model S (2012), Model X (2015) en Model 3 (2018). De line-up SEXY is compleet met de Model Y. De introductie van de Model Y was begin 2019, het is niet voor het eerst dat er een flinke tijd zit tussen de onthulling en de daadwerkelijke levering. Je kunt de Tesla Model Y nu wel bestellen.

De Model Y lijkt het meeste op de Tesla Model 3, de Y heeft een hoger carrosserie en dus een hogere instap. De kofferbak is ruimer maar het interieur is nagenoeg het zelfde als de Model 3. Het eerste model van de Y is de Long Range. Deze auto heeft vierwielaandrijving, topsnelheid zit op 217 km per uur en de maximale range is 505 km. De prijs is vanaf € 65.000 euro. Deze Long Range zal worden opgevolgd door de Model Y Performance. Pas vanaf 2022 komen er goedkopere modellen van de Y op de Nederlandse markt.
Model Y mini
Er is al een Model Y te koop voor € 100,-. Deze Tesla is voor bestuurders tot 4 jaar oud.

 

De Model Y is in Amerika al volop verkrijgbaar. De verwachting is dat de Model Y beter zal verkopen dan alle voorgaande modellen bij elkaar. In Nederland zal dit echter tegenvallen. Dit komt met name door de fiscale regels voor de bijtelling. In 2021 gaat de bijtelling omhoog naar 12 procent van de cataloguswaarde, tot 40.000,-. Voor het deel dat boven die 40.000,- komt betaal je maar liefst 22 procent. De bijtelling zal de komende jaren alleen maar hoger worden.

We moeten dus nog even wachten in Nederland op de Tesla Model Y. In Berlijn wordt op dit moment een fabriek gebouwd waar eind 2021 de eerste Model Y van de band rolt. De verwachting is dat er per jaar maar liefst 500.000 Tesla’s worden geproduceerd in Duitsland. de Model Y wordt een zware concurrent van de Audi E-Tron en Mercedes EQC. Deze twee Duitse auto’s zitten qua prijsstelling een stuk hoger dan de Tesla Y.

Tesla Model Y verzekering

Pas als de auto op de markt is gaan we onderzoeken welke Tesla verzekering het beste past bij dit model. Het hangt af van de cataloguswaarde van de auto welke Tesla autoverzekering het beste en het voordeligste is. Heeft u een Tesla en wilt u een offerte op maat, klik dan op onderstaande knop.

de Teslaverzekering Tesla Model Y