Tesla Model Y

 Tesla Model Y verzekeren

De Tesla Model Y is een groot succes en wereldwijd de meest verkochte auto in 2023. Heb je recentelijk een Tesla Model Y gekocht of besteld? Vraag dan meteen bij ons een offerte aan voor de verzekering van jouw Tesla Model Y.

Deze Tesla Model Y verzekering biedt verschillende voordelen, waaronder een fiscale bijtellingsbeschermer en optioneel een no-claimbeschermer. Standaard profiteer je van een nieuwwaarderegeling van 3 jaar, die je kunt uitbreiden naar 5 jaar voor nieuwe Tesla’s. Bovendien is pechhulp in Nederland standaard inbegrepen, waardoor eventuele problemen met laden of de actieradius volledig gedekt zijn.

Premie Tesla Y verzekering

De premie voor de Tesla Y is o.a. afhankelijk van geboorte jaar, postcode, aantal kilometers per jaar en de waarde van de auto. Vraag een prijs opgave aan:

Naast de andere drie Modellen Tesla: de Model S (2012), Model X (2015) en Model 3 (2018) is de line-up SEXY nu compleet met de Model Y. Het is echter niet het laatste model van Tesla. Er zit nog een model aan te komen, grote kans dat deze nieuwe auto de Tesla Model 2 wordt.

SEXY

De Model Y lijkt het meeste op de Tesla Model 3, de Y heeft een hoger carrosserie en dus een hogere instap. De kofferbak is ruimer maar het interieur is nagenoeg het zelfde als de Model 3. Het eerste model van de Y is de Long Range. Deze auto heeft vierwielaandrijving, topsnelheid zit op 217 km per uur en de maximale range is 505 km. De prijs is vanaf € 65.000 euro. Deze Long Range zal worden opgevolgd door de Model Y Performance. Pas vanaf 2022 komen er goedkopere modellen van de Y op de Nederlandse markt.
Model Y mini
Er is al een Model Y te koop voor € 100,-. Deze mini Tesla is voor bestuurders tot 4 jaar oud.

 

Tesla Y kopen in Europa

In Berlijn staat er een fabriek waar eind 2021 de eerste Model Y van de band rolde. De verwachting is dat er per jaar maar liefst 500.000 Tesla’s worden geproduceerd in Duitsland. de Model Y is concurrerend met de Audi E-Tron en Mercedes EQC. De nieuwprijs van de Model Y ligt tussen de € 48.000 en de € 70.000,- Een groot voordeel van het kopen van een Tesla is de toegang tot het uitgebreide netwerk van snelladers, ook wel bekend als Superchargers. Het elektrisch opladen is bij andere automerken vaak minder goed geregeld. Daarnaast biedt de Tesla Model Y de mogelijkheid om uitgerust te worden met Full Self Driving Capability, een geavanceerd systeem waarmee de auto de aangegeven route kan rijden onder toezicht van de bestuurder.

Tesla Model Y verzekering

Vraag een offerte voor het verzekeren van de Model Y en je krijgt het beste premie voorstel voor je Tesla in de mail:

Voorwaarden Tesla Y

de Teslaverzekering Tesla Model Y