Peilzender

Uw Tesla beveiligen, is dat nodig?  

U bent net trotse bezitter van een Tesla S of een Tesla X en uw verzekeraar eist aanvullende beveiliging tegen diefstal zoals een peilzender, wat nu?

Verzekeraars eisen bij een auto boven een bepaalde cataloguswaarde vaak een SCM gecertificeerd beveiligingssysteem met koppeling met een alarmcentrale. (SCM – klasse voertuigvolgsysteem / voorheen SCM klasse 4/5) Bij de Tesla S en de Tesla X is deze SCM certificering niet mogelijk.

De Tesla S en X worden standaard geleverd met een eigen beveiligingssysteem. Dit systeem is echter niet gekoppeld aan een alarmcentrale (PAC-meldkamer). Mede hierdoor dient uw Tesla aanvullend beveiligd te worden. Omdat een Tesla volledig elektrisch aangestuurd wordt, is het niet mogelijk om een – al dan niet SCM gecertificeerd – voertuigvolgsysteem te installeren. In plaats daarvan kan echter wel een terugvindsysteem in de vorm van een peilzender worden geïnstalleerd. Dit is veelal de aanvullende eis vanuit de meeste verzekeraars en zo ook bij Turien & Co.

De Tesla model 3 is uitgezonderd. Indien de Model 3 is uitgerust met een security package is een peilzender niet verplicht.

Turien & Co eist een wel peilzender voor de Tesla S en de Tesla X. Een Lojack of een systeem van Moving Intelligence. (een Mi6 of MI 8) of een Mi9 geïnstalleerd in een Tesla Model X is tevens als SCM – klasse TV01 te certificeren.

Een SCM TV01 gecertificeerd terugvindsysteem is een na-diefstalsysteem waarmee een voertuig, conform de norm, binnen 24 uur in Nederland teruggevonden moet worden. Na-diefstalsystemen met een TV01 certificering voldoen aan een terugvindpercentage van minimaal 80% of hoger.

Meer informatie over het Mi9 terugvindsysteem en de overige peilzenders vindt u op de site van Moving Intelligence.

Met de peilzenders kunt u onderstaande Tesla modellen beveiligen: 

  • Tesla Model 3 (niet verplicht met uitrusting security package, met pincode)
  • Tesla Model S
  • Tesla Model X

Let op: sinds 11 oktober 2017 heeft Kiwa SCM de startonderbreker van de Tesla Model X gecertificeerd als een SCM – klasse Startonderbreker. Om die reden is alleen de Tesla Model X – middels een MI9 – te voorzien van SCM – klasse TV01 certificering.