Peilzender

Uw Tesla beveiligen, is dat nodig?  

U bent net trotse bezitter van een Tesla en uw verzekeraar eist aanvullende beveiliging tegen diefstal? Wat nu…?

Verzekeraars eisen bij een auto boven een bepaalde cataloguswaarde vaak een SCM gecertificeerd beveiligingssysteem met koppeling met een alarmcentrale (SCM – klasse voertuigvolgsysteem / voorheen   SCM klasse 4/5). Bij Tesla’s ligt dit anders en is deze SCM-certificering niet mogelijk.

Tesla’s worden standaard geleverd met een eigen beveiligingssysteem. Dit systeem is echter niet gekoppeld aan een alarmcentrale (PAC-meldkamer). Mede hierdoor dient uw Tesla aanvullend beveiligd te worden.

Aangezien een Tesla volledig elektrisch is, is het derhalve niet mogelijk om een – al dan niet SCM gecertificeerd – voertuigvolgsysteem te installeren. In plaats daarvan kan echter wel een terugvindsysteem in de vorm van een peilzender worden geïnstalleerd. Dit is veelal de aanvullende eis vanuit de meeste verzekeraars en zo ook bij Turien&Co.

Turien&Co eist een peilzender. Een Lojack of een systeem van Moving Intelligence. (een Mi6 of MI 8) of een Mi9 geïnstalleerd in een Tesla Model X is tevens als SCM – klasse TV01 te certificeren.

Een SCM TV01 gecertificeerd terugvindsysteem is een na-diefstalsysteem waarmee een voertuig, conform de norm, binnen 24 uur in Nederland teruggevonden dient te worden. Na-diefstalsystemen met een TV01 certificering voldoen aan een terugvindpercentage van minimaal 80% of hoger.

Meer informatie over het Mi9 terugvindsysteem en de overige peilzenders vindt u op de site van Moving Intelligence.

Met de peilzenders kunt u onderstaande Tesla modellen beveiligen: 

  • Tesla Model 3
  • Tesla Model S
  • Tesla Model X

Let op: sinds 11 oktober 2017 heeft Kiwa SCM de startonderbreker van de Tesla Model X gecertificeerd als een SCM – klasse Startonderbreker. Om die reden is alleen de Tesla Model X – middels een MI9 – te voorzien van SCM – klasse TV01 certificering.