Peilzender

Uw Tesla beveiligen, is dat nodig?  

U bent net trotse bezitter van een Tesla S of een Tesla X en uw verzekeraar eist aanvullende beveiliging tegen diefstal zoals een peilzender, wat nu?

Verzekeraars eisen bij een auto boven een bepaalde cataloguswaarde vaak een SCM gecertificeerd beveiligingssysteem met koppeling met een alarmcentrale. (SCM – klasse voertuigvolgsysteem / voorheen SCM klasse 4/5) Bij de Tesla S en de Tesla X is deze SCM certificering niet mogelijk.

Tesla heeft toch al een alarmsysteem?

De Tesla S en X worden standaard geleverd met een eigen beveiligingssysteem. Dit systeem is echter niet gekoppeld aan een alarmcentrale (PAC-meldkamer). Een Tesla wordt volledig elektrisch aangestuurd, het is dan niet altijd mogelijk om een standaard voertuigvolgsysteem te installeren. In plaats daarvan kan echter wel een terugvindsysteem in de vorm van een peilzender worden geïnstalleerd. Als de verzekeraar een peilzender eist dan wordt u daar over geïnformeerd als u een offerte aanvraagt.

Tesla 3 hoeft geen peilzender

De Tesla model 3 hoeft geen peilzender als:

  • Indien de Model 3 is uitgerust met een security package
  • Als de Tesla Model 3 verzekerd wordt bij Turien.

De alarmeisen worden versoepeld, er worden voor de Tesla S en X en Y niet altijd alarmeisen gesteld, het hangt voornamelijk af bij welke verzekeraar de Tesla word verzekerd.  Meer informatie over peilzenders en alarmsystemen vind u op de website van Lojack of Moving Intelligence. (Mi6, Mi 8 of Mi9 systeem)

Een SCM TV01 gecertificeerd terugvindsysteem is een na-diefstalsysteem waarmee een voertuig, conform de norm, binnen 24 uur in Nederland teruggevonden moet worden. Na-diefstalsystemen met een TV01 certificering voldoen aan een terugvindpercentage van minimaal 80% of hoger.