Overstappen Tesla verzekering

Tips overstappen Tesla verzekering

Als je overstapt met je autoverzekering kun je maandelijks mooi wat geld besparen. Het is goed om regelmatig te controleren of je nog de beste verzekering voor je Tesla hebt. Wil je overstappen naar een andere verzekeraar? Dan zijn er drie dingen waar je op moet letten:

  1. Wanneer kan je de autoverzekering opzeggen?
  2. Wat is de opzegtermijn van je Tesla verzekering?
  3. Is er al een polis afgegeven?

In de volgende gevallen is het opvragen van een premie aan te raden:

  • Bij het kopen van een andere Tesla;
  • Als je verzekeraar de premie verhoogt;
  • De contractperiode van je huidige autoverzekering loopt af.

Vraag eerst een offerte aan van de nieuwe Tesla verzekering, bevalt de premie dan kun je het overstappen Tesla verzekering in gang zetten. Als je weet wanneer je de oude verzekering op kunt zeggen, weet je wat de ingangsdatum is van de nieuwe Tesla autoverzekering. In het geval dat je verzekeraar de premie verhoogt, dan kun je meteen de autoverzekering opzeggen, er is dan geen opzegtermijn van toepassing. Opzeggen kan bijvoorbeeld door dit formulier te downloaden en in te vullen. Je stuurt dit naar ons of meteen naar de verzekeraar.

Welke informatie wil de nieuwe verzekeraar graag?

Voordat je een premie opvraagt, denk eerst even over het volgende: Welke dekking wil je voor de Tesla? Hoeveel schadevrije jaren heb je opgebouwd? En als je zover bent, zorg ervoor dat je de gegevens van de Tesla bij de hand hebt, zoals kenteken en meldcode. Bij het overstappen van je verzekering is het van belang dat er geen lopende schade is of dat er net schade is geweest. Dit hoeft geen probleem te zijn maar meld het altijd als je een voorstel wilt voor een nieuwe Tesla verzekering.

de Teslaverzekering Overstappen Tesla verzekering