Overstappen Tesla verzekering

Overstappen Tesla verzekering

Toen de Tesla zijn intrede deed kon je erg goedkoop een verzekering voor de Tesla afsluiten. Door hoge schadebedragen moesten verzekeraars de premie, de jaren daarna soms wel verdrievoudigen. Gelukkig is de hoogte van de premie op dit moment gestabiliseerd. Toch zijn er nu ook nog grote verschillen. Als je overstapt met je autoverzekering kun je maandelijks behoorlijk wat besparen. Het is goed om regelmatig te controleren of je nog de beste verzekering voor je Tesla hebt. Wil je overstappen naar een andere verzekeraar? Kijk dan eerst nog even naar deze 3 punten:

  1. Wanneer kan je de autoverzekering opzeggen?
  2. Wat is de opzegtermijn van je Tesla verzekering?
  3. Is er al een polis afgegeven?

Het opvragen van een premie is aan te raden:

  • Bij het kopen van een andere Tesla;
  • Als je verzekeraar de premie verhoogt;
  • De contractperiode van je huidige autoverzekering loopt af;
  • Je hebt langer dan 3 jaar dezelfde Teslaverzekering.

Voor dat je overstapt, vraag eerst een offerte aan, vergelijk beide Tesla verzekeringen, bekijk de polis, voorwaarden en de premie. Wil je overstappen naar de nieuwe verzekering dan kijk je wanneer het beste moment is om over te stappen. Je kunt op de polis de contractvervaldatum vinden. Dit is de datum dat je de oude verzekering op kunt zeggen. Dit is dan ook gelijk de ingangsdatum van de nieuwe Tesla autoverzekering. In het geval dat je verzekeraar de premie verhoogt, dan kun je meteen de autoverzekering opzeggen, er is dan geen opzegtermijn van toepassing. Opzeggen kun je doen door dit formulier te downloaden en in te vullen. Je stuurt dit naar ons of meteen naar de verzekeraar.

Welke informatie wil de nieuwe verzekeraar graag?

Voordat je een premie opvraagt, denk eerst even over het volgende na: Welke dekking wil je voor de Tesla? Hoeveel schadevrije jaren heb je opgebouwd? En als je zover bent, zorg ervoor dat je de gegevens van de Tesla bij de hand hebt, zoals kenteken en meldcode. Als je overstapt is het van belang dat er geen lopende schade is of dat er net schade is geweest. Dit hoeft geen probleem te zijn maar meld het altijd als je een voorstel wilt voor een nieuwe Tesla verzekering.

de Teslaverzekering Overstappen Tesla verzekering