Kosten Tesla

Wat zijn de kosten van een Tesla?

Als je een nieuwe auto aanschaft dan kijk je naar het gehele kostenplaatje. De totale kosten van een auto naast de aanschafprijs zijn bijvoorbeeld:

  • verzekering,
  • afschrijving,
  • brandstof/ aandrijving;
  • onderhoud/ reparatiekosten

Voordat je een nieuwe auto aanschaft is het dus van belang de kosten van een Tesla te vergelijken met andere auto’s. Een voordeel van de volledige elektrische auto is natuurlijk de wegenbelasting.

Kosten Tesla Particulier

Koop je een Tesla particulier / privé? Dan hoef je geen bijtelling te betalen maar een Tesla heeft een hoge aanschafwaarde, ervan uitgaande dat je een nieuwe Tesla koopt. Omdat Tesla al sinds 2012 op de markt is komen er ook steeds meer tweedehands Tesla’s op de markt. Is de aanschafwaarde lager dan € 75.000,- dan kun je kiezen voor een Tesla verzekering met een lagere premie zoals de Budget Tesla verzekering.

Kosten Tesla Zakelijk

Koop je een Tesla zakelijk, bijvoorbeeld de Tesla Model 3 dan kun je van te voren de bijtelling berekenen. De overheid bouwt het fiscale voordeel geleidelijk af. De bijtelling gaat de komende jaren in stapjes omhoog en moet dus doorberekend worden.

De kosten van een Tesla komen lager uit dan een vergelijkbare auto, hou echter rekening met extra uitgaven en zoals het aanschaffen van een laadpaal thuis. Een Tesla opladen met een één fase groep schiet niet op, je zal waarschijnlijk je meterkast moeten laten aanpassen. Als je de prijs per kilometer wilt berekenen moet je uitzoeken wat opladen (thuis en extern) kost. Kosten van het opladen van een Tesla verschillen nogal, heb je bijvoorbeeld zonnepanelen en kun je de auto ook op je werkadres opladen etc.

Het is altijd leuk om te kijken hoe je kosten kunt verlagen. Wat nog wel prijzig is, is de autoverzekering. Gelukkig wordt een elektrische auto steeds normaler en zijn er meer verzekeraars die Tesla in het reguliere tarief opnemen.  Voorheen had je verzekeraars die speciaal voor Tesla een verzekering aanboden, zoals Delta Lloyd. Toen zij de autoverzekering Tesla introduceerde was de jaarpremie € 750,-. Binnen een jaar heeft deze verzekeraar zich teruggetrokken. De schadecijfers waren veel hoger dan begroot. Veel Tesla rijders hadden in het eerste of tweede jaar dat zij een Tesla bezaten een schadeclaim.

Turien heeft deze portefeuille overgenomen in 2016. Ze waren genoodzaakt om een forse premieverhoging door te voeren. Turien is nog steeds een verzekeraar die veel Tesla’s verzekert. Door samenwerking met goede schadeherstellers zijn de premies gestabiliseerd. Heeft een Tesla rijder schade dan is het schadebedrag gemiddeld hoger dan bij een standaard auto. Vooral zijn reparaties voor de Tesla X en de Tesa Y duurder zijn dan bij andere merken.

Wil je weten wat voor aanbieding wij kunnen doen voor een Tesla? Wij vergelijken Tesla verzekeringen van Turien, Allianz, ASR en Unigarant. We bekijken per geval welke Tesla autoverzekering het meest geschikt is. Mogen we voor u een offerte maken?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de Teslaverzekering Kosten Tesla