Kosten Tesla

Wat zijn de kosten van een Tesla?

Als je de mogelijkheid hebt om een nieuwe auto aan te schaffen kijk je naar het gehele kostenplaatje. De kosten van een auto behelst meer dan alleen de aanschafprijs. Andere kosten Tesla zijn bijvoorbeeld: verzekering, afschrijving, brandstof, onderhoud maar ook bijvoorbeeld (hogere) reparatiekosten. Belangrijk dus om van te voren de kosten van een Tesla te vergelijken met andere auto’s. Voor een volledige elektrische auto hoef je geen wegenbelasting te betalen.

Kosten Tesla Privé

Koop je een Tesla privé? dan hoef je geen bijtelling te betalen maar een Tesla heeft een hoge aanschafwaarde, ervan uitgaande dat je een nieuwe Tesla koopt. Omdat Tesla al sinds 2012 op de markt is komen er ook steeds meer tweedehands Tesla’s op de markt. Is de aanschafwaarde lager dan € 75.000,- dan kun je kiezen voor een Tesla verzekering met een lagere premie zoals de Budget Tesla verzekering.

Kosten Tesla Zakelijk

Koop je de Tesla zakelijk, bijvoorbeeld de Tesla Model 3 dan heb je bijtelling. De overheid bouwt het fiscale voordeel geleidelijk af. De bijtelling gaat de komende jaren in stapjes omhoog.

De kosten van een Tesla komen lager uit dan een vergelijkbare auto, hou wel rekening met wat extra zaken zoals het aanschaffen van een laadpaal thuis. Een Tesla opladen met een één fase groep schiet niet op, je zal waarschijnlijk je meterkast moeten laten aanpassen. Als je de prijs per kilometer wilt berekenen moet je uitzoeken wat opladen (thuis en extern) kost. Kosten van het opladen van een Tesla verschillen nogal, heb je bijvoorbeeld zonnepanelen en kun je de auto ook op je werkadres opladen etc.

Dit zijn enige factoren die de kosten van een Tesla kunnen drukken. Wat nog wel duur is, is de verzekering. Er zijn voorheen verzekeraars geweest die een goedkope Teslaverzekering hebben aangeboden, zoals Delta Lloyd. Toen zij de autoverzekering Tesla introduceerde was de jaarpremie € 750,-. Binnen een jaar heeft deze verzekeraar zich teruggetrokken. De schadecijfers waren veel hoger dan begroot. Veel Tesla rijders hadden in het eerste of tweede jaar dat zij een Tesla bezaten een schadeclaim.

Turien heeft deze portefeuille overgenomen in 2016. Ze waren genoodzaakt om een forse premieverhoging door te voeren. Turien is nog steeds een verzekeraar die veel Tesla’s verzekert. Door samenwerking met goede schadeherstellers zijn de premies gestabiliseerd. Heeft een Tesla rijder schade dan is het schadebedrag gemiddeld hoger dan bij een standaard auto. Vooral zijn reparaties voor de Tesla X en de Tesa Y duurder zijn dan bij andere merken. We zien nu wel dat premies weer wat zakken.

Wilt u weten wat de verzekeringskosten zijn van een Tesla? Wij hebben Tesla rijders verschillende mogelijkheden te bieden, Wij vergelijken Tesla verzekeringen van Turien, Allianz en Unigarant. We bekijken per geval welke Tesla autoverzekering het meest geschikt is. Mogen we voor u een offerte maken?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de Teslaverzekering Kosten Tesla