Kosten Tesla

Wat zijn de kosten van een Tesla?

Als je de keus hebt om een nieuwe auto aan te schaffen is het verstandig om te kijken naar het gehele kostenplaatje. De kosten van een auto behelst meer dan alleen de aanschafprijs. Andere kosten Tesla zijn bijvoorbeeld: verzekering, wegenbelasting, afschrijving, brandstof, onderhoud maar ook bijvoorbeeld (hogere) reparatiekosten. Belangrijk dus om van te voren de kosten van een Tesla te vergelijken met andere auto’s.

Koop je een Tesla privé? dan hoef je geen bijtelling te betalen maar een Tesla heeft een hoge aanschafwaarde, ervan uitgaande dat je een nieuwe Tesla koopt. Omdat Tesla al sinds 2012 op de markt is komen er ook steeds meer tweedehands Tesla’s op de markt. Is de aanschafwaarde lager dan € 75.000,- dan heb je wel meer mogelijkheden voor een voordelige Tesla verzekering.

Koop je de Tesla zakelijk, bijvoorbeeld de Tesla Model 3 dan heb je in 2020 een bijtelling van een paar honderd euro. Zoals we allemaal wel weten gaat de bijtelling de komende jaren in stapjes omhoog. Echter als je dit jaar een auto koopt, heb je geen last van deze verhogingen. De bijtelling blijft 5 jaar staan. Dat maakt de aanschaf van een Tesla model 3 dit jaar aantrekkelijk.

De kosten van een Tesla komen lager uit dan een vergelijkbare auto, hou wel rekening met wat extra zaken zoals het aanschaffen van een laadpaal thuis. Een Tesla opladen met een één fase groep schiet niet op, je zal waarschijnlijk je meterkast moeten laten aanpassen. Als je de prijs per kilometer wilt berekenen moet je uitzoeken wat opladen (thuis en extern) kost. Kosten van het opladen van een Tesla verschillen nogal, heb je bijvoorbeeld zonnepanelen en kun je de auto ook op je werkadres opladen etc.

Dit zijn enige factoren die de kosten van een Tesla kunnen drukken. Wat nog wel duur is, is de verzekering. Er zijn voorheen verzekeraars geweest die een goedkope Teslaverzekering hebben aangeboden, zoals Delta Lloyd. Toen zij de autoverzekering Tesla introduceerde was de jaarpremie € 750,-. Binnen een jaar heeft deze verzekeraar zich teruggetrokken. De schadecijfers waren veel hoger dan begroot. Veel Tesla rijders hadden in het eerste of tweede jaar dat zij een Tesla bezaten een schadeclaim.

Turien heeft deze portefeuille overgenomen in 2016. Er kon niet anders dan een premieverhoging plaatsvinden. Op dit moment worden er nog steeds veel Teslaverzekeringen ondergebracht bij Turien. Door samenwerking met goede schadeherstellers zijn de premies gestabiliseerd. Het blijkt toch dat Tesla rijders vaker schade melden en dat reparaties (vooral voor de Tesla X) veel duurder zijn dan bij andere merken.

Wilt u weten wat de verzekeringskosten zijn van een Tesla? Wij bieden verschillende mogelijkheden, wij doen zaken met Turien, Allianz en Unigarant. We bekijken per geval welke Tesla autoverzekering het meest geschikt is. Mogen we voor u een offerte maken, druk dan op onderstaande knop:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de Teslaverzekering Kosten Tesla