Tesla Roadster

Ken je de Tesla Roadster nog?

De originele Tesla Roadster is geproduceerd tussen 2008 en 2012. Deze sport auto is en was uniek omdat deze geheel elektrisch aangedreven is. Met deze auto is het allemaal mee begonnen bij Tesla. Hoeveel er nog in Nederland rijden is niet helemaal bekend, er zijn destijds maar 27 Roadsters afgeleverd. Elon Musk heeft zijn eigen Roadster de ruimte in geschoten.

Maar nu komt er een nieuwe versie.

Met de nieuwe Tesla Roadster is Tesla Motors al sinds 2017 aan het ontwikkelen. De nieuwste Tesla Roadster wordt vanaf juni 2022 op de markt verwacht. Met een accu van 200 kWh heeft de nieuwe Tesla een actieradius van 970 kilometer. Het grote accupakket betekent wel dat je een aparte aansluiting voor het opladen moet maken met een 3 fasen groep. Je kunt de de Tesla ook aan het gewone huis en keuken stopcontact zetten, je ben dan wel maar liefst 100 uur aan het opladen voordat de accu vol is.

Wat kost de Tesla Roadster?

De nieuwe Roadster is niet goedkoop. Je kunt voor een bedrag van € 50.000 dollar de Tesla Roadster alvast reserveren. De prijs van de nieuwe Tesla zal rond de € 250.000,- liggen. De productie van de Roadster zou dit jaar beginnen – met een speciaal optiepakket, waardoor de Roadster nog een stukje sneller kan. De sterke Roadster zou in 1,9 seconden naar 100 km/u gaan met een topsnelheid van 400 km/u. De bijtelling in 2022 zal uitkomen op 16% (over de eerste 40.000) en daarboven 22%.

Wij wachten de auto met spanning af, we zullen u binnenkort informeren naar de verzekeringsmogelijkheden van deze Tesla.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de Teslaverzekering Tesla Roadster